Zwembadafdekkingen

Een zwembadafdekking maakt deel uit van de basisuitrusting van een zwembad. Zodra je je zwembad gaat verwarmen, is een afdekking onontbeerlijk. Een zwembadafdekking vermijdt grotendeels de verdamping van het zwembadwater, houdt de UV stralen tegen en zorgt dat het water langer aangenaam warm blijft. Sommige afdekkingen geven zelfs warmte af aan het zwembad, namelijk solar lamellen. Daarnaast bestaan er veiligheidsafdekkingen die het zwembad veilig maken voor kinderen.

Automatische lamellen afdekking

Dit is een hoogwaardige zwembadafdekking. Door een druk op de knop of op de afstandsbediening gaat het rolluik automatisch open en dicht. Het comfort staat hier bovenaan en het zwembad krijgt een luxueuze uitstraling. De lamellen hebben een hoge isolatiegraad en warmen zelfs het water op als je kiest voor solar lamellen. De lamellen zijn beschikbaar in enkele kleuren en varianten, zowel in PVC als in duurzamere en sterkere polycarbonaat.

Bij een automatische lamellen afdekking kies voor een je inbouw- of opbouwsysteem. Bij inbouw wordt vanaf de constructie van het zwembad rekening gehouden met een nis waarin deze rol wordt opgeborgen. De afwerking van deze nis kan op meerdere manieren gebeuren, maar een populaire keuze is een ondiepe zone die ook dienst doet als eerste trede in het zwembad. Bij opbouw installeren we een lamellen afdekking op je bestaande zwembad. Dit kan zowel in PVC als IPE-hout, de duurzaamste hardhoutsoort ter wereld.

Veiligheidsafdekking

Wanneer je voor een volledig veilige afdekking kiest, dan kom je meestal uit op een PVC-zeil dat via een systeem met rails automatisch over het zwembad wordt getrokken. Met een druk op de knop gaat de veiligheidsafdekking open en toe. De afdekking is volledig dicht waardoor zonlicht en vuil geen toegang krijgen tot het water. Ook de warmte blijft behouden, want het water verdampt niet. Telkens je de afdekking open doet tref je een proper zwembad aan. Ideaal wanneer je in een bosrijke omgeving woont. Het zeil drijft op het water waardoor het gewicht van kinderen en volwassenen verdeeld wordt en aldus de veiligheid garandeert.

De zwembadbouwers | Zwembadafdekking | Veiligheidsafdekking

Winterafdekking

Een winterafdekking of winterzeil wordt in de herfst over je zwembad gespannen. Een goede winterafdekking voorkomt dat bladeren en ander vuil in je zwembad terecht komen. Bovendien laat een winterzeil bijna geen zonlicht door waardoor je veel minder kans op algen hebt. In het voorjaar kost het je tenslotte veel minder tijd om je zwembad schoon te maken. Een extra voordeel is dat je rolluik of lamellen afdekking gewoon opgerold mag blijven en dus langer zal meegaan. 

Wil je een budgetvriendelijk alternatief? Dan is noppenfolie een optie die we kunnen aanbieden. De zwembadbouwers werken voor al deze zwembadafdekkingen samen met T&A : één van de toonaangevende fabrikanten van automatische zwembadafdekkingen in Europa. Het bedrijf is gelegen in Geel en produceert maar liefst 3.500 afdekkingen per jaar.

Het kiezen van een zwembadafdekking is dus een bewuste keuze. Bespreek het samen met ons.

Zwembadaanleg

Van een bouwkundig zwembad, polypropyleen zwembad tot een inox zwembad: wij bouwen elk zwembad volledig op maat.

Onderhoud & renovatie

Om met volle teugen te genieten van jouw zwembad is een correct onderhoud noodzakelijk. Ook voor renovatie kan je ons inschakelen.

Doe-het-zelf

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Met een gedetailleerd en duidelijke bouwplan helpen wij je stap voor stap.

Wellness

Een spa, jacuzzi of buitendouche is pure ontspanning. Van een compact formaat tot luxe uitvoering, bij ons ben je aan het juiste adres.

Vraag je offerte aan

Gevonden wat je zocht en wil je het exacte prijskaartje ontvangen? Of zit je nog met enkele vragen? Contacteer ons via 0476 / 43 39 68 of info@dezwembadbouwers.be of vul ons offerteformulier in.

Gevonden wat je zocht en wil je het exacte prijskaartje ontvangen? Of zit je nog met enkele vragen?
Contacteer ons via 0476 / 43 39 68 of info@dezwembadbouwers.be of vul ons offerteformulier in.